SUA ABIM Bedah Buku “The Venture Of Islam” Di UIAM Gombak - ABIM
angkatan belia islam malaysia (abim)
muslim youth movement of malaysia

SUA ABIM Bedah Buku “The Venture Of Islam” Di UIAM Gombak

SUA ABIM BEDAH BUKU “THE VENTURE OF ISLAM” DI UIAM GOMBAK

“To consider mankind otherwise than brethren, to think favors are peculiar to one nation and exclude others, plainly supposes a darkness in the understanding.” – John Woolman.

Ungkapan ini dipetik daripada karya monumental Marshall Hodgson, “The Venture of Islam”, pada permulaan jilid pertama. Mesej yang kuat di sebalik ungkapan yang ringkas. Peradaban Islam mengacu pada pembuktian kepasiti al-Qur’an dan mesejnya menginspirasikan manusia secara berulangkali untuk mendepani dilema zamannya.

Alhamdulillah, pada 15hb April 2022 (Jumaat), Sdra. Mohammad Fazril Mohd Saleh (Setiausaha Agung ABIM) telah membuat pengisian dalam Sesi Diskusi Buku “The Venture of Islam” anjuran PKPIM UIAM di Auditorium Perpustakaan Dar Al-Hikmah, UIAM Gombak. Hadir sama dalam program ini, Prof. Madya Dr. Zulkifli Hasan, Timbalan Rektor (Pembangunan Pelajar dan Libatsama Masyarakat), UIAM.


Layari www.sinarramadan.abim.org.my Sumbangan anda amat bermakna. Klik: https://www.billplz.com/infaqabim #ABIMdiHatiku #GerakanIlmuDanBakti