Golongan Belia Adalah “Aset” Yang Paling Berharga Di Dunia:- Jufitri Joha

April 29, 2015
editor-media

25 April 2015;- Golongan Belia Adalah “Aset” Yang Paling Berharga Di Dunia! Begitulah penegasan yang dikemukakan Jufitri Joha, Naib Presiden ABIM, ketika menjadi perantara salah satu slot Youth Awards, Convention & Exhibition (YOuth Ace) 2015, Di Dewan PKKSSAS, Universiti Putra Malaysia (UPM). Program ini diketengahkan berdasarkan idea yang dikemukakan oleh Saudara Numan Saadan, bekas brainstormer LangitIlahi, yang kini sedang menyambung pengajian di luar negara. Youth Ace adalah penjenamaan semula dari Teen ACE yang dianjurkan pada tahun 2013. 

Selaku moderator, Jufitri telah mengetengahkan hakikat dan realiti masa kini bahawa banyak graduan yang dilahirkan tetapi tidak berilmu, perlu diatasi kerana belia mempunyai potensi untuk mengangkat serta mencorak gagasan ketamadunan yang lebih segar untuk dimanfaatkan oleh masyarakat. Beliau merupakan merupakan merupakan moderator kepada slot yang membariskan Saudara Muhammad Zahid, Dr Wan Amani, serta Saudara Wan Ahmad Faysal sebagai panelisnya. Youth Ace dianjurkan secara bersama oleh Langit Illahi, K-Fiqh, ABIM, SPKB, dan Projek Ahad. 

 

 

25 April 2015 | Dewan PKKSSAS, UPM SerdangYouth Awards, Convention & Exhibition(YouthACE) 2015 telah berlangsung…

Posted by Langit Ilahi on Sunday, 26 April 2015

 

YouthACE menyediakan pertandingan untuk mencungkil bakat terpendam anak-anak muda. YouthACE menyediakan 10 Anugerah untuk dipertandingkan. Vlogger Terbaik, Penasyid Terbaik, Short filem Terbaik, Penulisan Artikel Terbaik, Cerpen Terbaik, Rekaan Poster Terbaik, Fotografer Terbaik, Komik Terbaik, Essay In English, dan Spoken Words Poetry. Semuanya untuk menaikkan semangat para belia agar membangkitkan potensi masing-masing!

Share:
MAKLUMAT PERHUBUNGAN :
SEKRETARIAT ABIM PUSAT
N0 6, JALAN TC 24/2
TAMAN CEMERLANG
53100 KUALA LUMPUR