Dato' Dr Siddiq Fadzil Akan Sampaikan Syarahan "Ilmuwan Muslim & Misi Pencerahan Umat" Pada 19 September 2015 - ABIM
angkatan belia islam malaysia (abim)
muslim youth movement of malaysia

Dato’ Dr Siddiq Fadzil Akan Sampaikan Syarahan “Ilmuwan Muslim & Misi Pencerahan Umat” Pada 19 September 2015

13 September 2015, Kajang:-Bersempena dengan penganjuran Ijtimak Harkan “llmuwan Muslim & Misi Pencerahan Umat”. Syarahan tersebut akan disampaikan pada 19 September 2015 bersempena dengan pembukaan Ijtimak Harakiy Kali Ke-4 rangkaian gerakan WADAH-ABIM-PKPIM serta penganjuran seminar yang mengangkat tema yang sama. Tema tersebut akan mengupas peranan serta perwatakan yang perlu diketerampilkan oleh para ilmuwan Muslim ke arah memimpin misi pencerahan ke atas umat.

Presiden ABIM, Amidi Abd Manan serta Presiden PKPIM, Saudara Fazril Mohd Salleh, turut akan menyampaikan ucapan dasar ABIM & PKPIM. Kedua-dua ucapan dasar tersebut akan mengupas tema yang sama dan mengaitkannya dengan pelbagai persoalan politik, sosio-ekonomi, dan pendidikan yang dihadapi umat Islam pada ketika ini.

Butiran lanjut mengenai Ijtimak Harakiy serta Seminar Ilmuwan Muslim & Misi Pencerahan Umat:-akiy WADAH-ABIM-PKPIM mulai 18 September sehingga 20 September 2015 ini, Dato’ Dr Siddiq Fadzil akan menyampaikan syarahan bertema

 

[Jemput Hadir!] Seminar ILMUWAN MUSLIM dan MISI PENCERAHAN UMAT bersempena Ijtima’ Harakiy Kali ke-4″Gerakan Islam…

Posted by Angkatan Belia Islam Malaysia / Muslim Youth Movement of Malaysia (ABIM) on Saturday, 12 September 2015